fbpx

Alergeni

Operațiunile standard din bucătărie cuprind acțiuni de gătit a produselor în zone comune de preparare sau gătire. Se pot întâlni variații ale produselor sau gusturilor, datorate diferențelor de materie primă de la distribuitor, substituirea unor ingrediente din rețete, revizuirea unor rețete sau a modului de preparare al fiecărui restaurant. Datorită acestor motive, Restauran Miko Étterem nu poate garanta lipsa totală a alergenilor din oricare produs din meniu. Ne bazăm pe responsabilitatea și atenția cu care clientii noștri vor parcurge acest meniu, înainte de a plasa o comanda.

Substante care cauzeaza alergii sau intolerante, RO 22.11.2011, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, L 304/43

1. Cereale care conțin gluten obținute din grâu, secară, orz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate.

2. Crustacee și produse derivate.

3. Ouă si produse derivate.

4. Pește și produse derivate.

5. Arahide și produse derivate.

6. Soia(pd) și produse derivate.

7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza).

8. Fructe cu coaja lemnoasa, adica: migdale, alune de padure, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de Queensland, precum și produse derivate.

9. Țelină și produse derivate.

10. Muștar si produse derivate.

11. Semințe de susan și produse derivate.

12. Dioxidul de sulf și sulfiți în concentratii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total.

13. Lupin și produse derivate.

14. Moluște și produse derivate.