Hagyományos erdélyi ízek

Mikó étterem

A MIKÓ ÉTTEREM konyhája és ételei a tradíciókon alapszanak, olyan ízekkel kedveskednek, melyek az otthon hangulatát idézik. Egy hely Kolozsvár szívében, ahol minden azért van, hogy Önök jól érezzék magukat.
Ha már jobban szeretnek nálunk (l)enni, mint otthon, akkor értük el a célunkat.

Tisztelt vendégek,
Július 25-től Augusztus 12-ig éttermünk szabadság miatt zárva van.
Megértésüket köszönjük!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Ünnepi program:

március 30 – április 1: zárva

30 aprilie: deschis, 12:00 – 22:00

1 mai: Deschis, 12:00 – 22:00

2 mai (ziua de paște): Închis

3 mai: Deschis, 12:00 – 22:00

Boldog húsvétot kívánunk!

Rólunk

Mit képvisel a Mikó?

gulas unguresc cu carne de vita

Kifogástalan ételeinket és a kiválló kiszolgálást szakképzet, tapasztalt szakácsaink és udvarias pincéreink biztosítják.

Étlapunkon megtalálhatóak a hagyományos ételek, házias, magyaros ízvilággal, de egyedi ételkívánságaikat is lehetőségeinkhez mérten elkészítjük.

Választékunk sokszínű. Az étlap gazdag kínálatában a könnyű halak, szárnyasok, zöldsaláták mellett a sertés- és marhahúsból készült finomságok éppúgy megtalálhatók, mint a magyaros pörköltek, gulyások. 

Két terem áll a vendégek rendelkezésére, melyek kapacitása 60 illetve 20 fő. Tavasztól őszig a teraszok is igénybe vehetőek. 
Minden típusú rendezvényhez ideális helyszínt biztosítunk: éttermünk technikai felszereltsége (légkondicionálás, kivetítő, internet, hangosítás) a legmagasabb igényeket is kielégíti.

Az étterem "Mikó" nevének eredete

A Mikó  Étterem Kolozsvár történelmi belvárosában található, régi nevén a Mikó utcán (jelenleg Klinikák/Clinicii), a Mikó-kert szomszédságában. Éttermünk nevét gróf Mikó Imréről kapta, kinek szobra megtalálható a Mikó-kert bejáratánál.

 Hidvégi gróf Mikó Imre (Zabola, 1805. szept. 4. – Kolozsvár, 1876. szept. 16.) erdélyi magyar államférfi, művelődés- és gazdaságpolitikus, történész. A 19. századi Erdély politikai életének haladó szemléletű, meghatározó alakja, két ízben (1848, 1860–1861) Erdély főkormányzója, 1867 és 1870 között Magyarország közmunka- és közlekedésügyi minisztere volt. A közművelődés és közélet terén fáradhatatlanul munkálkodott hazája gazdasági, kulturális és tudományos felemelkedésén, kiérdemelve ezzel az „Erdély Széchenyije” díszítő jelzőt.

Nyitva tartás

Hétfő-Vasárnap

12:00 – 22:00

Étlap

Hagyományos magyar ízvilág

Étlapunkon megtalálhatóak a hagyományos ételek, házias, magyaros ízvilággal, de egyedi ételkívánságaikat is lehetőségeinkhez mérten elkészítjük.

Marina Musetescu
Marina Musetescu
Tovább olvasom
We usually take the lunch break here. They have very delicious food. I highly recommend the spinach with eggs. Yumm
László Ambrus
László Ambrus
Tovább olvasom
Here you can find great Hungarian traditional food, well prepared, big variety. The staff is very kind. They organize events, and there is a nice exterior terrace. What makes it more special that they have live music too.
Arnold Temerdek
Arnold Temerdek
Tovább olvasom
Nice place with Hungarian cuisine.
Előző
Következő