Sajtómegjelenések

Muşchiuleţ de porc a la Budapesta

Reportaj la TVR Cluj.

Seara "all you can eat" la Restaurant Miko, de pe strada Clinicilor

Restaurantul Miko, de pe strada Clinicilor, nr. 23, ii invita pe clienti in fiecare seara de joi la „Torkos Csutortok”, locul in care gurmanzii pot manca dupa bunul plac si oricat pot. Preparatele sunt cu specific unguresc, dar si din bucataria internationala. In fiecare zi se organizeaza o seara tematica.

Unde mancam bine in Cluj?

Avand in vedere ca a trecut ceva timp de la ultimul articol scris de mine pe tema asta, si totodata, luand in calcul si cele spuse de Miruna, am sa va spun unde am mancat bine, si la un pret cel putin decent, in ultimele sase luni, in Cluj Napoca. Cea mai recenta experienta, placuta, am avut-o la restaurantul MIKO, un restaurant cu specific unguresc (cred ca cu casta am spus tot). Eu am fost intr-o joi seara, cand de la ora 18 pana la ora 21 au All You Can Eat and Drink. Meniul nu doar ca are in jur la 10 chestii pe care le gasesti doar aici, dar are si un gust mancarea de iti vine sa-ti bati nevasta si copiii (nu sariti ca arsi, e o vorba de pe valea Ariesului)… merita (si nu doar joia)! Am facut ceva poze la mancare… asta asa daca vreti sa salivati pe tastatura.

Restaurant cu specific unguresc – Miko Etterem

Restaurantul Miko Etterem a fost descoperit de Răzvan acum ceva timp pe strada Clinicilor din Cluj şi se pare că a fost mulţumit. Patronul, un om curajos zic eu, vrea să încerce ceva nou. De ce zic curajos? Pentru că a introdus un concept cu care românii nu prea sunt familiarizaţi: “all you can eat“. Plăteşti o dată şi mănânci până ţi se face rău sau, cum îmi place mie să spun, până pici sub iesle. Mâncarea a fost excelentă. Și nu exagerez. Am gustat puțin din câteva feluri, deși planul era să mănânc din cât mai multe, unde multe tinde spre toate.

La Miko – mancare buna!

Cei care imi sunt apropiati stiu ca pe cat sunt de “subtirel” pe atat de mult mananc si ca sunt foarte pretentios la mancare! In oras comand mancaruri noi numai in locuri in care am mai fost sau care imi sunt recomandate de prieteni. Ei bine joi seara, la restaurantul Miko de pe str. Clinicilor, datorita lui Andrei Crivat am avut ocazia sa gust mai multe feluri de mancare printre care si unele de care, desi sunt fan, nici macar nu stiam ca exista in bucataria maghiara.

Revelionul pe rit bloggeristic

Joia trecută, ne-am adunat la restaurantul Miko Etterem pentru a sărbători revelionul pe rit bloggeristic. Da, aţi citit bine. Ce, numai barmanii şi ospătarii să aibă revelionul lor? Bloggerii-s mai prejos? S-a ales acest local pentru că ştiam cum e şi am vrut să-i iniţiem în tainele preparatelor ungureşti şi pe prietenii bloggeri clujeni. Voie bună şi prieteni, ce ţi-ai putea dori mai mult pentru trecerea în noul an? S-a trollat la greu şi s-a numărat la cumpăna dintre ani. S-au numărat preparatele, care dansau prin faţa noastră. Da, am făcut şi cumpăna!

Jurnal de weekend sau cum mi am lasat sufletul in Transilvania

In weekendul 16-18 septembrie am fost calator impreuna cu Andreea Burlacu si Andrei Cismaru. Si cum calatorului ii sade bine cu drumul, mai jos va povestesc pe unde am fost si ce am vazut. Sibiu, 16 sept, ora 09.30 In Piata Mare sunt doar cateva persoane, suficiente cat sa fie o agitatie care te inspira. Pe fiecare banca sta cate un om si fiecare dintre ei priveste in zare, in acelasi punct fix – de parca acolo isi gasesc ei gandurile. Am incercat sa imi dau seama la ce privesc, dar nu aveam acelasi punct cu ei. Eram straina.

Sunt locuri în care ţi-ai dori să ai tot timpul o masă numai a ta

Am descoperit, recent, împreună cu Andrei, un astfel de loc în Cluj. Şi cum am zis că vom scrie tot timpul despre lucrurile care ne plac, iată că o facem. Ascuns de zbuciumul oraşului şi totuşi poziţionat destul de central, pe strada Clinicilor, numărul 23, în locul fostului Toldi, restaurantul Miko Etterem e ceva deosebit. Poate pentru că te simţi undeva la ţară, rupt de civilizaţie. Sau poate pentru bucatele ungureşti din meniu.